Middagstips!

Det är alltid svårt att veta vad man ska äta till middag, man vill ju gärna att det ska vara nyttigt OCH gott.
-Här kommer ett enkelt recept som garanterat är båda delarna! Funkar som lunch också.

Mumsig tonfisksallad:

Gillar man tonfisk är den här salladen perfekt, annars kan man bara byta ut tonfisken mot t. ex räkor eller kräftstjärtar som fungerar minst lika bra. Har gjort den flera gånger hemma då den är eget påfund och den är lika god varje gång!

Till 2 pers

Ca 2.5 dl kokt ris

Isbergssallad & ruccolasallad –efter eget tycke och smak

1liten burk majs

Gurka  –efter eget tycke och smak

Tomat – efter eget tycke och smak

En halv rödlök

2 Burkar tonfisk- i vatten

2 kokta ägg

Dressing

Hacka alla grönsaker och lägg i salladsskålen, tillför det kokta riset (som ska ha svalnat och inte vara varmt), låt tonfisken rinna av i durkslag innan du tillsätter den i salladen, rör sedan i den. Koka 2 ägg (hårdkokta) och skär sedan de i halvor och lägg ovanpå salladen. Färdig att servera!

Thousand Island dressing passar väldigt bra till just tonfisk, bröd är också gott att ha till.


Här får du alltså en relativt kalorisnål måltid som innehåller alla näringsämnena; protein, kolhydrater, fett och vitaminer, mineraler.

protein - tonfisk

omättat fett - tonfisk

kolhydrater - sallad

vitaminer,mineraler - grönsaker



Kommentarer
Postat av: Johanna

Verkar gott, lånar receptet! :)

2011-11-10 @ 11:56:59
Postat av: Knugen

ska man anvenda stora eller litet äg?

2011-11-17 @ 12:29:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0