Middagstips!
Mumsig tonfisksallad:
Gillar man tonfisk är den här salladen perfekt, annars kan man bara byta ut tonfisken mot t. ex räkor eller kräftstjärtar som fungerar minst lika bra. Har gjort den flera gånger hemma då den är eget påfund och den är lika god varje gång!
Till 2 pers
Ca 2.5 dl kokt ris
Isbergssallad & ruccolasallad –efter eget tycke och smak
1liten burk majs
Gurka –efter eget tycke och smak
Tomat – efter eget tycke och smak
En halv rödlök
2 Burkar tonfisk- i vatten
2 kokta ägg
Dressing
Hacka alla grönsaker och lägg i salladsskålen, tillför det kokta riset (som ska ha svalnat och inte vara varmt), låt tonfisken rinna av i durkslag innan du tillsätter den i salladen, rör sedan i den. Koka 2 ägg (hårdkokta) och skär sedan de i halvor och lägg ovanpå salladen. Färdig att servera!
Thousand Island dressing passar väldigt bra till just tonfisk, bröd är också gott att ha till.
Här får du alltså en relativt kalorisnål måltid som innehåller alla näringsämnena; protein, kolhydrater, fett och vitaminer, mineraler.
protein - tonfisk
omättat fett - tonfisk
kolhydrater - sallad
vitaminer,mineraler - grönsaker
Verkar gott, lånar receptet! :)
ska man anvenda stora eller litet äg?