Glassig fika/mellanmål
Bananglass med kanel och/eller kardemumma
Ca 1 person
Ingredienser
två medelstora bananer
1/2 tsk kanel
1 nypa kardemumma
Hackade nötter att toppa med (frivilligt)
Tillagning:
1. Skala bananerna och frys de i 3-4 timmar på en tallrik eller i en papperspåse.
2. Ta ut och blanda dem snabbt i matberedaren eller med en stavmixer tills de ser lite smuliga ut.
3. Tillsätt kanel och kardemumma efter smak.
4. Fortsätt att blanda tills strukturen liknar glass.
5. Skopa ut med en glass-sked och servera toppat med t. ex hackade hasselnötter
Snabbt, gott och lätt! :)
Häftigt att man kan göra så här med banan - måste jag testa!
Häftigt att man kan göra så här med banan - måste jag testa!
Frysta bananer - tänk att det kan bli "glass" av det!
Varför syns inte mina kommentarer i bloggen? När jag skickat en kommentar syns dock alla gamla jag gjort innan... Men inte i själva bloggen sedan?
du det lät riktigt gott:)
Ja det är värt att testa, faktiskt gott :)
Mums!!! måste provas!