Äppleplättar med keso

Frukost-tips!


Ingredienser

1 port

0,5 dl siktat dinkelmjöl
1,5 dl lättmjölk
1 ägg
1 dl keso mini
½ tsk malen kardemumma elr kanel.
1 litet äpple
½ msk flytande margarin 

Så här gör du:

Vispa ut mjölet i hälften av mjölken. Tillsätt ägg, keso, kardemumma och resten av mjölken och vispa ihop till en smet.
Kärna ur och skär äpplet i skivor. Bryn ca 1/3 av margarinet i plättjärnet. Lägg en äppelskiva i varje rundel. Fyll på med äggsmet och grädda plättar på båda sidor. Fortsätt med resten av äppelskivorna och smeten, det blir ca 10 st.

Servera med: Kanel, rivet äpple, ev keso. :)

Obs! Går såklart att byta ut keso och mjölken mot laktosfritt!






Källa:
Inspiration ifrån: måbra.se
Bild: skånemejerier.se


Kommentarer
Postat av: Hemlig..

Ni är så duktiga båda två! :) Ser jättebra ut!

2011-11-15 @ 19:34:34
Postat av: Knugen

Eple e ej got, varkligen ej varma!!!!!!!!

2011-11-17 @ 12:30:09
Postat av: Anonym

:(

2011-11-18 @ 14:07:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0