Äppleplättar med keso
Frukost-tips!
Ingredienser
1 port
0,5 dl siktat dinkelmjöl
1,5 dl lättmjölk
1 ägg
1 dl keso mini
½ tsk malen kardemumma elr kanel.
1 litet äpple
½ msk flytande margarin
Så här gör du:
Vispa ut mjölet i hälften av mjölken. Tillsätt ägg, keso, kardemumma och resten av mjölken och vispa ihop till en smet.
Kärna ur och skär äpplet i skivor. Bryn ca 1/3 av margarinet i plättjärnet. Lägg en äppelskiva i varje rundel. Fyll på med äggsmet och grädda plättar på båda sidor. Fortsätt med resten av äppelskivorna och smeten, det blir ca 10 st.
Servera med: Kanel, rivet äpple, ev keso. :)
Obs! Går såklart att byta ut keso och mjölken mot laktosfritt!
Källa:
Inspiration ifrån: måbra.se
Bild: skånemejerier.se
Kommentarer
Postat av: Hemlig..
Ni är så duktiga båda två! :) Ser jättebra ut!
Postat av: Knugen
Eple e ej got, varkligen ej varma!!!!!!!!
Postat av: Anonym
:(
Trackback